recensies

Grafiek van Formaat: recensie “Sterk grafisch werk van 3 kunstenaressen”- Rob Schoonen

Oog in Oog recensie in het NRC door Lucette ter Borg.
De afwijking in het
doodgewone portret

Inl: www.stichtingkop.nl

Galerie Stichting KOP, Breda
NH 11-04-09 katern 1 pagina 06

Inmiddels zetelt het
initiatief in een voormalig elektriciteitsbedrijf onder de rook van de Bredase suikerfabriek. Daar is, samen met het Brabants Instituut voor School en Kunst, een omvangrijke tentoonstelling opgezet over portretten in de schilderkunst en de fotografie. Alle 28 deelnemers zijn geselecteerd op hun afwijkende benadering van het doodgewone portret.

Tot de grote beloften behoren de fotografen Anouk Kruithof, Louise te Poele, de tekenaars Thijs Persijn en Anouk Bax en de schilder Pascal Bastiaenen.

NRC-11042009

Recensie over Kruithuis Bezet:

UIT-THUIS in de Gelderlander
september 2009
Antonie de Ridder


“Goei Volk toont goed werk”
, spread met foto van Knitted Shield.
Eindhovens dagblad september 2008, Rob Schoonen.
Goei volk toont goed werk

Bax maakt indruk met een reeks tekeningen waarin de gevoeligheid bijna tastbaar wordt. Zij heeft iets met de zwakkeren in de samenleving en daar reageert ze op met haar tekeningen (en ook performances). Zo is het niet ingewikkeld om je in te leven in ‘Knitted shield’. Dat is een gemengde techniek van een jonge man, hoofd iets gebogen, die zijn forse blauw/zwarte trui metterdaad als een schild lijkt te dragen. Zijn friemelende vingers voor zijn buik accentueren dat gevoel van: ‘Ik wil hier eigenlijk wel weg…’ Het bekende, enigszins rauwe beeldschrift van Bax lijkt er in de jaren alleen maar rijper op te worden; het contrasteert in ieder geval sterk met de kwetsbare figuren die zij verbeeldt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *